Wilt u ook concreet aan de slag?

Wij geven u de juiste handvatten om met data en Data-Kompas aan de slag te gaan

Wie zijn wij?

Henk Doeleman

   

Dr. Henk Doeleman is datastrateeg en management consultant bij Data-Kompas. Zijn jarenlange ervaring als management consultant bij zowel Deloitte, TNO als RONT heeft hem veel expertise op strategisch management vlak gebracht. Momenteel is Henk zowel actief bij de gemeente Rheden als strateeg en als Senior research affiliate aan de faculteit Behavioural, Management and Social Sciences, Universiteit Twente.

Robin Hoogervorst

   
Robin Hoogervorst Msc heeft Computer Science aan de Universiteit Twente gestudeerd en is expert op het gebied van data en data software. Hij laat u zien wat er mogelijk is met de nieuwste data science technieken door deze te combineren met slimme software innovaties. Zijn passie om IT ook voor non-it'ers zo toegankelijk mogelijk te maken maakt het ook voor u mogelijk om met data aan de slag te gaan.
Samen combineren wij de technische en strategische kennis en zorgen dat deze elkaar versterken.

Decision room

Een decision room is dé manier om de techniek en organisatie beter met elkaar te verbinden. Aan de hand van ons 7-stappen plan gaan we met een concreet vraagstuk aan de slag en gebruiken data om nieuwe inzichten op dit vraagstuk voor u te genereren.

Aan het eind van dit traject heeft u inzicht in hoe processen gebruikt kunnen worden om data beter toegankelijk te maken, en door de concrete aanpak worden knelpunten direct zichtbaar.

Volgens het principe "Voordoen", "Samen doen", "Zelf doen" leren we u gaandeweg hoe u zelf deze processen en principes in kunt zetten en deze methode kunt gebruiken om continu inzichten op te doen op verschillende domeinen.

Direct weten of dit ook iets voor u is? Neem contact met ons op

De 7 stappen van de decision room

 1. Opgave definiëren
 2. Inventariseren omgevingsfactoren
 3. Dataset exploratie
 4. Genereren en selecteren van data visualisaties
 5. Identificeren van meest relevante visualisaties voor beïnvloeding
 6. Interpreteren relevantie en ontwikkelen doelstellingen
 7. Definiëren van acties

Trainingen & Workshops

Introductie workshop
"Data-gedreven strategie"

Bestuurders zien steeds meer de mogelijkheden van data-analyses. (Open) data geven de mogelijkheid tot data-gedreven strategische keuzes, in plaats van onderbouwing op basis van het buikgevoel. In de Data-Kompas workshop krijgt u de tools in handen om hier mee te starten.

 • Wat zijn (open) data en welke zijn relevant voor uw strategie?
 • Hoe kan ik deze data benutten?
 • Welke analyses zijn interessant?
 • Wat betekenen de analyses voor de te volgen strategie?

De introductie workshop "Data-gedreven strategie met Data-Kompas” geeft bestuurders en managers de eerste handvatten om data in te kunnen zetten voor hun strategie, aan de hand van cases, voorbeelden en analyses met Data-Kompas

Workshop "Introductie Data-Kompas"

Tijdens deze workshop leert u de technische vaardigheden om met Data-Kompas om te gaan, zodat ook u inzichten uit data kunt halen en deze kunt presenteren. U krijgt de handvatten aangereikt om data te kunnen selecteren, visualiseren, analyseren en presenteren.

 • Hoe kan ik de juiste data vinden?
 • Op welke manieren kan ik deze data gebruiken?
 • Hoe maak ik betrouwbare analyses?
 • Welke visualisaties kan ik presenteren?

Deze workshop is gericht op niet-technische medewerkers en is hands-on. U leert dan ook direct aan de slag te gaan, zonder ingewikkelde theorie.

Training
"Data-gedreven beleid met Data-Kompas"

Twee dagen training voor een deep-dive in data en data-gedreven beleid. U krijgt de concrete handvatten om uw data effectief in te zetten, zonder dat daar uitgebreide technische kennis voor nodig is. Aan de slag met data is vaak makkelijker dan u denkt!

Tijdens deze training laten we u alle ins en outs zien om inzichten uit uw data te onttrekken. Met Data-Kompas gaan we aan de slag om inzichten te genereren en leren we iedereen de juiste vragen te stellen en op een betrouwbare manier met data aan de slag te kunnen gaan.

Geïnteresseerd?

Neem contact op! of Bestel direct